Runt Slussen finns många bra HotellSlussen ligger precis mittemellan Södermalm och Gamla stan. Det är en väldigt levande och händelserik plats som ofta agerar samplingsplats för de som ska gå vidare ut äta, shoppa eller festa. Runt Slussen finns nämligen en uppsjö av saker att göra. Södermalmstorg ligger mitt på Slussen och huserar ofta blomsterförsäljare och matstånd. Intill torget finns även Stockholms stadsmuseeum, som visar många olika utställningar där alla har någonting med Stockholm och dess historia att göra. Götgatan startar också här, parallellt med Södermalmstorg, och är en oerhört populär gågata som, speciellt på sommarmånaderna, är full av liv. På och längsmed Götgatan finns många populära butiker, restauranger och krogar. Den långa Hornsgatan släpar dessutom en ände i slussen och går vidare tvärsöver Södermalm.

Det finns flera hotell vid Slussen eftersom det är något av en knytpunkt. Det går lätt att ta sig ut i Stockholm med två tunnelbanelinjer och flera bussar. Det är också gångavstånd till hela Gamla stan och vidare upp på Norrmalm.  Även Södermälarstrand, som tar sin början här, är ett trevligt gångstråk utmed vattnet.

Hotell vid Slussen

 

Slussen är en central plats i Stockholm. Det finns några hotell vid Slussen och ännu fler precis i anslutning till Slussen. De som ligger vid Slussen är alla myckettrevliga och erbjuder det mesta. Det finns även ett vandrarhem, precis vid vattnet. Hotell ANNO 1647 är ett hotell med väldigt klassiska och eleganta delar, men samtidigt också rum inredda med moderna detaljer och stilrena möbler. De flesta rummen har dock antika möbler och gamla trägolv. Det ligger precis i anslutning till Slussens tunnelbanestation, vilket gör det smidigt att ta sig till och från andra stadsdelar. Även färjor och bussar är väldigt tillgängliga precis i närheten.Det mest välkända hotellet i Slussen är förmodligen Hilton Stockholm Slussen Hotel. Det är ett fantastiskt, femstjärnigt hotell med allt du kan behöva. De moderna toppklassiga rummen är ljusa och trevliga och de flesta har en extremt vacker utsikt över vattnet och staden runt om. På Hilton finns två världskända restauranger som bjuder på god mat och bra utsikt. Det hålls ganska ofta evenemang på hotellet, med till exempel livespelningar och komediframträdanden är det ett populärt ställe att gå till. Självklart finns även gym och bastu att tillgå för dig som bor här.

Reser du med familjen kan det kanske vara skönt med en lägenhet. Lägenhetshotellet Guldgränd Hotel Apartments ligger vid Södermalmstorg och har fräscha ljusa lägenheter. Här har du eget kök och allt du behöver för att leva och ha en bra semester. Den gamla byggnaden gör att boendet känns genuint och trevligt.

Hotell vid slussen inkluderar vandrarhemmet Gustaf af KlintVill du bo på vandrarhem finns det ett i Slussen. Det heter Gustaf af Klint och är en båt som byggds om till vandrarhem. På båten finns rum i olika storlekar med olika många bäddar. De har delade badrum med dusch och utsikten över Saltsjön, mot Skeppsholmen är fantastisk att vakna till. Du har tillgång till en restaurang, vilket inte är vanligt på vandrarhem, där alla mål serveras.

Scandic Sjöfartshotellet ligger på Katarinavägen och är ett fullfjädrat fyrstjärnigt hotell. Det har rum med allt du behöver och en välfungerande service. När du bor här har du tillgång till gym och relaxavdelning samt en restaurang med klassisk skandinavisk mat.

I samarbete med booking.com kan vi erbjuda våra besökare att boka hotell med bästa prisgaranti.

Vi hoppas att du ska trivas i Stockholm!

Boka här