Enligt DN:s artikel, så har Japans huvudstad, Tokyo, världens renaste hotell. Undersökningen är baserad på över 6 miljoner omdömen, och med en snittpoäng på 8.93 av 10 så placerar sig Tokyo på en solklar förstaplats. Andraplatsen går till Polens huvudstad Warszawa, som slog koreanska Seoul med några få hundradelar, och förvånansvärt så kom London på näst sista plats

Ett hotells städning av sina rum är en av de viktigaste delarna för att få återkommande kunder. Och eftersom det finns otroligt många hemsidor som håller koll på all världens hotell, där dåliga recensioner kan bli förödande för ett hotell, så är detta någonting som hotellen verkligen satsar på.
Så vad är det som avgör ett hotellrums renlighet?

De allra flesta skulle ranka sängen som det absolut viktigaste som måste vara rent. Om en gäst inte får nya lakan, örngott och täcken, då är hotellet inte värt att besöka igen. Utöver sängen så föredrar hotellbesökare ett rent badrum, ett kliniskt rent kök, och självklart att det inte ligger skräp runtom i rummet.

De flesta hotellen brukar vara riktigt bra på dessa, och om du bokar ett hotell i Stockholm så kan du vara väldigt säker på att du kommer få ett rent rum som du kan trivas i.

Tips innan du bokar

Innan du bokar ett hotellrum så bör du alltid jämför och se om du kan hitta liknande hotell till bättre priser. Vi rekommenderar även att du läser recensioner på nätet, och då helst på obundna hotellrecension-sajter, och ännu hellre från folk som faktiskt har besökt hotellrummet/hotellet.