I Stockholms äldsta stadsdel finns så mycket historia att det knappt går att förstå. Det är hit de flesta turister först och främst vill komma. Husen, som är så gamla som från 1300-talet, och gränderna är världsomtalade och med alla caféer och butiker är stadsdelen oemotståndligt för nästan alla som kommer till Stockholm. Det finns också många barer som ofta erbjuder livemusik och god öl. Guidade turer är inte ovanliga i dessa kvarter, där det hänt många stora händelser. Till exempel ägde Stockholms blodbad rum på stortorget. Det är inte svårt att känna den medeltida staden när en sitter i någon av alla källare och äter eller går i någon av de snirkliga smala kullerstensgränderna.  Det kungliga slottet ligger i Gamla stan. Det är ett av Europas största slott och kan besökas för att till exempel se vaktskiftet. Är du i Stockholm på vintern kan du gå på Stortorgets trevliga julmarknad.

Hotell i Gamla stan

Det finns en stor variation av hotell i Gamla stan. Vilket du än väljer har du ganska nära till allt i det kompakta Gamla stan. Det är också lätt att ta sig till de andra delarna av Stockholm, både kommunalt, till fots och med bil.

Vill du ha en unik upplevelse med alla de bästa delarna av vackra Stockholm kan du välja Mälardrottningen Yacht Hotel & Restaurant. Det är en 73-metersjakt som ligger förtöjd vid Riddarholmen och erbjuder en otroligt mysig upplevelse. Du kan välja mellan flera olika sorters hytter och servicen är allt man kan förvänta sig. Då båten ligger i Riddarfjärden finns otroliga utsikter åt flera håll, med södermälarstrand närmast. Här kommer du uppleva Stockholms kanske vackraste sida och samtidigt ha nära till hela Gamla stan.

På andra sidan Gamla stan finns Skeppsbron och det magnifika, fyrstjärniga hotellet, First Hotel Reisen. Här kan du njuta av spa i källaren, med väggar och tak från 1600-talet, gym, pool och behandlingar. Restaurangen håller hög kvalité och baren har ofta kända DJs och mycket folk. Hotellet ligger precis bredvid slottet och gamla historierika skeppsbron. Vill du spara in på pengarna men ha ungefär samma läge kan du gå lite söder ut och ta in på Best Hostel Skeppsbron. Här är rummen enklare och det finns val mellan flerbäddarsrum eller enskilt, även mellan privat eller delat badrum. Det är trevlig stämning och ett full utrustat kök och allrum finns tillgängligt för alla gäster.

I norra Gamla stan finns ett par Collector’s hotell. Collectors Lady Hamilton Hotel och Collector’s Lord Nelson Hotel. Båda finns I byggnader från mitten av det andra seklet och erbjuder fin inredda rum med antika möbler och tavlor. Känslan i dessa hotell är verkligen gedigen, servicen är dock utmärkt och de flesta nymodigheter erbjuds också. I Lady Hamiltons källare finns en brunn från 1200-talet som nu används som pool. Den är svalkande och känslan där nere förväntas vara kuslig men det är extremt trevligt. Bastu finns också tillgänglig i anslutning till poolen.

Vill du bo närmare Södermalm finns det fyrstjärniga Rica Hotel Gamla Stan. Det ligger på södra Stadsholmen och är ett intensivt charmigt etablissemang. Rummen har alla olika inredning med inslag av antika föremål. Huset är gammalt och vackert med bland annat ett frukostrum från 1700-talet.

I samarbete med booking.com kan vi erbjuda våra besökare att boka hotell med bästa prisgaranti.

Vi hoppas att du ska trivas i Stockholm!

Boka här