Var nära gaten när du bor på hotell på Arlanda

Arlanda är Sveriges största flygplats och har drygt 19 miljoner genomresande per år. Flygplatsen ligger cirka fyra mil norr om Stockholm och nås enklast med tåg från Stockholmscentral. Flygplatsen började användas i mitten på 1900-talet och byggdes för att det helt enkelt inte fanns någon flygplats med tillräckligt långa landningsbanor. Kommunikationerna mellan Arlanda och Stockholm har effektiviserats och idag tar det endast 20 minuter med snabbtåget Arlanda Express. Det går att ta sig dit med både buss och bil men sträckan brukar vara väldigt trafikfylld i och med alla som pendlar in till Stockholm för att arbeta vilket gör det besvärligt.

Den som behöver hotell på Arlanda så finns det flera alternativ. Det finns både högklassiga hotell och enklare vandrarhem att välja mellan. De används oftast för att övernatta på då man ska flyga väldigt tidigt på morgonen eller om man bara ska vara i Stockholm över en dag eller två.

Hotell på Arlanda

 

Det finns flera hotell vid Arlanda, kanske ser du flyledartornet från fönstret.Det finns två hotell som ligger emellan terminalerna 4 och 5. De är de absolut smidigaste att bo på om du vill slippa åka en liten bit från själva flygplatsen. Det första är Radisson Blu SkyCity Hotel. Det är ett fyrstjärnigt hotell som erbjuder allt man kan tänka sig. Det finns många olika sorters rum att välja mellan och du har gratis tillgång till Wi-Fi och gym. Det är väldigt trevligt i restaurangen och hotellets bar kan du sitta i och titta ut på landningsbanan genom ett stort panoramafönster. Detta är ett perfekt val för dig om du vill ha bra service och bekvämt boende, samtidigt som du har snabb och smidig väg till incheckningen.

Det andra hotellet som ligger i anslutning till terminalerna är det helt nybyggda designhotellet Clarion Hotel Arlanda. På Clarion är rummen sylvassa med genomtänkt inredning och snygga detaljer. Det finns rum med utsikt över start- och landningsbanorna och en skybar som på 35 meters höjd spejar ut över flygplatsen. Det erbjuds tre olika restauranger när du är gäst. Skybaren är en av dem men det finns även en till restaurang och en lobbybar, där mat serveras. Också Spa och gym finns i lokalerna. Bor du här kommer du vilja stanna.

 

Arlandas speciellaste hotell finns i en jumbojetFör dig som inte har råd att bo på hotell finns STF Jumbo Stay Stockholm. Det är ett vandrarhem som sommaren 2008 öppnade kort utanför Arlandaflygplats. Vandrarhemmets lokal är en gammal, omgjord Boeing 747. Det är en speciell upplevelse och även om det är lite dyrare än andra vandrarhem är det ett minne för livet. Det finns olika typer av rum och alla har TV och delat eller eget badrum. Det finns en gemensam balkong längst fram i planet med utsikt över Arlandas landningsbana.

Utöver dessa finns Radisson Blu Arlanda Hotel och Ibis Hotel Arlanda. Båda dessa hotell ligger en bit utanför flygplatsen men erbjuder gratis flygtransfer. Det har fina rum och utomordentlig service som tillsammans med restauranger gör båda hotellen till bra val. Eftersom de inte har så nära anslutning till flygterminalerna kostar de även lite mindre att bo på.

I samarbete med booking.com kan vi erbjuda våra besökare att boka hotell med bästa prisgaranti.

Vi hoppas att du ska trivas i Stockholm!

Boka här