Vasastan gränsar till Norrmalms stadsdel och ligger norr om city. Det är ett trevligt område som har mycket för alla. Här korsar de stora gatorna Sveavägen och Odengatan varandra. Båda har många restauranger att äta på, barer att dricka på och affärer att handla i. Det finns bland annat en uppsjö restauranger med mat från hela världen i området. Även caféerna duggar tätt. Här är det perfekt att sitta på fina sommardagar, eller efter jobb och skola, och socialisera över en fika. I Vasastan ligger Odenplan, där stadsbiblioteket ligger strax nedanför Observatorielunden. Där finns det museum och observatorium. Det finns flera parker i området. Vasaparken, Observatorielunden och Vanadislunden är alla trevliga att sitta i med en picknick eller för att sola en fin sommardag. I norr finns också Brunsviken och stora grönområden i Hagaparken, Solna.

Du har nära till hela Stockholm härifrån då det går tunnelbanor och bussar från både Odenplan och Rådmansgatan. Det går också lätt att promenera till Norrmalm och Östermalm.

Hotell i Vasastan

 

Finns många hotell i VasastanDet finns en mängd hotell i Vasastan med olika stilar på olika håll i området. Det är en populär plats att bo på eftersom det är nära till det mesta men ändå har relativt lugna områden.

Ett hotell som ligger precis på gränsen till Norrmalm är Best Western Kom Hotel. Det är ett hotell som är vackert både på utsidan och på insidan. Huset har en vacker röd, utmärkande fasad och rummen är elegant inredda, oftast med unika detaljer och möbler. I lobbybaren kan du äta något lätt eller ta en drink på kvällen.

Best western har ett till hotell i Vasastan. Best Western Plus Time Hotel ligger vid Vanadislunden. Det är ett ganska lugnt område men har nära till nattliv och restauranger om andan faller på. Rummen på hotellet är personligt inredda med fina detaljer och har fräscha, rymliga badrum. Bor du på översta våningen har till en egen terrass du kan sitta på och se ut över Stockholm eller mot Brunnsviken. Som gäst får du rabatt till ett kombinerat spa och gym som finns i närheten.

Elite Palace Hotel ligger närmare Sankt Eriksplan. Här finns stora fina rum med mycket själ och fin modern inredning. Hotellet har en brittisk á la carte-restaurang och pub. På restaurangen finns en mängd olika sorters mat som serveras både till lunch och middag. Det finns även SPA med bastu, relaxrum och behandlingar du kan boka. Det tar inte lång tid att gå till tunnelbanan som kan ta dig till alla delar av Stockholm.

August Strindberg Hotell ligger precis bredvid Tegnérlunden. Det är ett litet mysigt hotell med frukostmatsal och trädgård. I matsalen finns öppen brasa som du kan äta vid. Rummen är trevligt inredda med varma färger och möbler. Du har nära till innerstan med alla dess möjligheter, men också till Strindbergsmuseet som bara ligger några hundra meter bort.

Ett väldigt hemtrevligt hotell ligger på Rådmansgatan, vid Tegnérlunden. Hotel Bakfickan är ett prisvärt och mysigt hotell som erbjuder moderna och välinredda rum. Det är en varm och välkomnande stämning i hela hotellet. Det finns en liten lobbybar där det serveras lättare måltider och dryck, det är dock ingen lång promenad för att hitta bra restauranger i närheten.

 

I samarbete med booking.com kan vi erbjuda våra besökare att boka hotell med bästa prisgaranti.

Vi hoppas att du ska trivas i Stockholm!

Boka här