Det finns många hotell på SödermalmDet är på Södermalm du kommer hitta det mest trendiga och udda i hela Stockholm. Här finns mängder av vintagebutiker, mysiga caféer och en stor blandning trevligt folk. Det bor många olika typer av människor här. Både pensionärer och de hippaste unga människorna bor och spänderar tid på Södermalm. Det blandas friskt mellan stadsmiljö och parker, det är till exempel trevligt att ta med sig en picknick till Vitabergsparken. Gallerior finns det också. Ringen, Skrapan och Brunogallerian är bra ställen att gå och handla på. På Söder, som det oftast kallas, har du en trevlig och mysig plats men du har också nära till centrala Stockholm genom tunnelbana och buss.

Den stora shoppinggatan på Södermalm heter Götgatan. Den går från Slussen i norr till Skanstull i söder, där biten mot Slussen är gågata och ett väldigt populär gångstråk. Speciellt på sommaren. Där finner vi också Medborgarplatsen som har uteserveringar och ofta fullt pådrag. På Söder finns många klubbar och pubar i olika utföranden.

Hotell på Södermalm

 

Från hotell på Södermalm är det ofta nära till GötgatanDet finns många populära hotell på Södermalm och det mest välkända är Scandic Malmen. Det ligget precis vid Medborgarplatsen och har två populära barer, en av dem är Lilla Hotellbaren där det ofta är spelningar med band och DJs. Det finns även en trevlig restaurant med säsongsbetonad mat och lokala råvaror. Inredningen på hotellet är modern och alla rum har en egen touch. När du bor på hotellet har du full tillgång till pool och fitnesscenter som ligger tvärsöver gatan.

Vid Skanstull finns också ett fint fyrstjärnigt hotell. Clarion Hotel Stockholm ligger precis vid tunnelbana och är ett modernt designhotell med stilren inredning. Den asiatiska restaurangen har många olika spännande rätter och det bjuds ofta på livemusik i barerna, som finns i lobbyn och några trappor upp. Det finns även spa där du får rabatt om du är gäst.

På Hornsgatan finns ett trevligt familjeägt hotell som heter Hotel Hornsgatan. Det ligger i ett hus från tidigt 1900-tal, nära Mariatorgets tunnelbanestation och du har många trevliga restauranger och caféer i närheten. Hotellet har hemtrevliga rum i olika storlekar med fina möbler.

Längre väster ut längs Hornsgatan finner du Hotel Hellstens Malmgård. I huset som är från 1700-talet finns rum i klassisk gustaviansk stil. Rummen är möblerade med fina gamla möbler och vissa har öppenspis. Det är nära till Tantolunden och till Zinkendamms tunnelbanestation. På sommaren kan man sitta i hotellets trädgård och äta.

Mariatorget är trevligt att besöka om man bor på hotell på SödermalmIntill Mariatorget finns Hotel Rival. Det ligger i en lokal som tidigare var en biograf i art déco-stil och är väldigt fint. Hela hotellet har behållit stilen och det genomgående temat i rummen är film. Många av rummen har utsikt över Mariatorget och passar utmärkt för den som vill ha koll på vad som händer på gatorna runt om. I bistron finns en klassisk svensk meny och baren erbjuder många goda drinkar.

Precis mitt på Södermalm ligger det trevliga Alexandra Hotel. Här har du nära till Medborgarplatsen och trendiga SoFo. Hotellet har fina och funktionella rum med TV och eget badrum. Du får frukost på hotellet och du får självklart tips och råd av personalen om var du kan ge dig ut på för äventyr.

 

I samarbete med booking.com kan vi erbjuda våra besökare att boka hotell med bästa prisgaranti.

Vi hoppas att du ska trivas i Stockholm!

Boka här