Det finns några olika hotell på SkeppsholmenSkeppsholmen ligger mittemellan Djurgården och Gamla Stan. Det är en liten holme som har den mest fantastiska utsikten, med saltsjön i alla väderstreck. Holmen är förbunden med bro till Blasieholmen som leder vidare upp till Kungsträdgården och innerstan. Det finns även en bro åt andra hållet som leder till Kaställholmen, som är en ännu mindre holme söder om Skeppsholmen. Det finns flera museer på Skeppsholmen, som alla är värda att besöka. Moderna museet som har modern konst från hela världen, Arkitektmuseet som har utställningar med design och arkitektur, och Östasiatiska museet som ställer ut en av Europas största samlingar av asiatiska kulturföremål.

Även om det inte finns så mycket att göra, förutom att besöka museer, på Skeppsholmen är det ett underbart ställe att bo på. Och eftersom det är smidigt att ta sig in till andra delar av stan är det inga problem. Det är snarare så att många tycker det är skönt att komma ut hit och ta det lugnt. Man behöver inte alltid vara i stadens vimmel, bara för att man bor i staden. Skeppsholmen känns lite som en skärgårdsö, där det är vackert och man får lugn och ro, samtidigt är det inte några problem alls att gå in till stan för att hitta på någonting. Det går även färjor från Skeppsholmens kaj som kan ta dig till Slussen och Djurgården. En fin sommar dag är detta en utflykt i sig.

Hotell på Skeppsholmen

Det finns flera hotell på Skeppsholmen trots att det är en relativt liten ö. Det första ligger i en byggnad från 1690-talet som finns på den sydöstra delen av Skeppsholmen. Hotellet heter Hotel Skeppsholmen och är ett fyrstjärnigt designhotell. Det är väldigt modern inrett med snygga detaljer och stilrent möblemang. Utanpå ser det ut som en ganska vanlig byggnad, vilket skapar en häftig kontrast. Alla rum har vacker utsikt, antingen mot parken eller mot vattnet. Hotellets restaurant är mycket väl ansedd för sin goda mat och lockar alltid många gäster. Det kommer extra många gäster på sommaren då maten kan serveras på terrassen.
I Hotell på Skeppsholmen inkluderas STF Af ChapmanDet finns två ytterligare boendealternativ på Skeppsholmen. Båda dessa är vandrarhem och båda dessa befinner sig på holmens västra sida. STF Skeppsholmen är ett vandrarhem som erbjuder rum med plats för olika många sovgäster och delade badrum. Det finns allrum med biljardbord och tv där gästerna kan träffas och umgås. Det bjuds även på frukostbuffé varje morgon.

Det andra vandrarhemmet heter STF af Chapman. Det är ett ombyggt segelfartyg med 1800-talsstil på hela insidan. Det finns rum med eget och delat badrum, och det går att välja på rum med olika många bäddar. Det finns ett full utrustat kök som gästerna delar på. På land, 30 meter från fartyget, finns en byggnad med allrum åt gästerna. Där finns biljardbord och utrymme för umgänge med de andra som bor på fartyget. Det finns också gemensamma datorer med internetuppkoppling som alla gäster har till gång till, utöver det Wifi som finns gratis i alla allmänna utrymmen. På sommaren är det som bäst på STF af Chapman. Då kan gästerna njuta och koppla av i solen på fartygets däck.

I samarbete med booking.com kan vi erbjuda våra besökare att boka hotell med bästa prisgaranti.

Vi hoppas att du ska trivas i Stockholm!

Boka här