Östermalm anses ofta vara delen av Stockholm som representerar överklassen. Det är den klassiskt fina delen av staden med bland annat Kungliga Dramatiska teatern och Biblioteksgatan. Biblioteksgatan ligger precis vid den berömda Svampen och huserar extremt exklusiva butiker som inte finns någon annanstans i Stockholm. I dessa kvarter kan du också hitta några av de elegantaste och finaste restaurangerna och krogarna. Dessa lockar mycket folk på kvällar och nätter, hela veckorna. Stureplan, som är centrum för Östermalms nattliv, är alltid fullt med folk. På dagarna kan du gå i vackra Humlegården, en park mitt i den vimlande stadsmiljön.

Östermalmstorg ligger öster om Stureplan och är en väldigt trevlig plats. Här bedrivs torghandel som du kan ta del av och det finns teater och restauranger i närheten. Här finns också Östermalms saluhall, där säljs allt möjligt från kött till ost och det finns restauranger och fik att äta gott och vila sig vid.

Hela Östermalm är väldigt fint och är du intresserad av arkitektur och kultur är det en stadsdel för dig.

Bor du i ett Hotell på Östermalm är det trevligt att gå längs Strandvägen.

 

Hotell på Östermalm

Det finns många fina hotell på Östermalm. Många av dem är exklusiva och erbjuder mycket av den bästa maten och servicen i Stockholm. Eftersom det finns mycket av både kontor och nöjen på Östermalm är det en bra plats att bo på både om du är i Stockholm på affärsresa eller med familjen.

Det finns ett modernt och högklassigt hotell precis bredvid Humlegården som heter Elite Eden Park Hotel. Det är ett fyrstjärnigt designhotell som har modernt och trivsamt inredda rum. Resturangen som finns i hotellet är väl omskriven och drivs av en av Sveriges mest kända gourmetkockar.  Det finns även en pub i anslutning till hotellet som erbjuder mat och ett stort urval av öl och whiskey. Hotellet har nära till många märkesbutiker och nattklubbar.

 

Hummlegården är också trevlig om ditt hotell ligger på ÖstermalmPå Humlegårdsgatan, nära både Birger Jarlsgatan och Kungsgatan finns det väldigt populära Scandic Anglais. Hotellet har en vältrafikerad bar. På sommaren kan du ta en drink på takterassen, med utsikt över staden. Bar 101 har ofta spelningar med olika DJs och har de inte det kan du sitta och njuta av utsikten över humlegården. Alla rum i hotellet är genomtänkt inredda och har alla nödvändigheter.

Best Western Premier Hotell Kung Carl är ytterligare ett hotell som ligger nära shopping och uteliv. Bara några hundra meter från Stureplan, Bibloteksgatan och Kungsgatan. Detta är ett hotell med mer traditionell inredning och ton. Alla rummen är individuellt inredda och har allt du behöver. Det finns en välkänd restaurang i hotellet som framförallt serverar grillat.

I Östermalms norra hörn, i ett något lugnare område, finns Elite Hotel Arcadia. I ett charmigt och elegant hus ligger hotellet som har modern och stilfull inredning. Miljön på hotellet är lugn och väldigt nordisk. Det är även i den miljön du kan äta i restaurangen som serverar både internationell och svensk mat, allt i traditionell stil. Det är nära till de mesta, även om det ligger utanför Östermalms kärna, och det tar inte mer än en kvart att komma till Stureplan. Det är också nära till tunnelbanan och bussar som tar dig vart du vill i Stockholm.

I samarbete med booking.com kan vi erbjuda våra besökare att boka hotell med bästa prisgaranti.

Vi hoppas att du ska trivas i Stockholm!

Boka här