Odenplan är en del av stadsdelen Vasastan. Det är ett torg som fungerar som knytpunkt för mycket av Vasastans lokaltrafik. Men Stockholms Universitet, Stockholms Handelshögskola och Kungliga Tekniska Högskolan i närheten är det ofta många studenter som rör sig i området. De håller till exempel mycket till i Stockholms stadsbibliotek som ligger i anslutning till torget eller på något café i närheten. Det myllrar av trevliga krogar och caféer i området kring Odenplan. Till exempel finns den omtalade restaurangen Tranan, där det ofta är fullt både i baren och vid borden. Och även många både billiga och mer exklusiva ställen där du kan ta en öl, drink eller lite fika. Är du historieintresserad eller bara tycker om vackra saker kan du besöka Gustaf Vasa kyrka, som innehåller många fina saker. Bland annat ett fantastiskt kupolvalv och flera statyer, glasmålningar och mosaiker som är värda att se.

Gustaf Vasa Kyrkan kan man se från flera hotell i OdenplanOdenplan är för många en perfekt mötesplats eftersom det är nära till olika delar av Stockholm. Med bussar och tunnelbana

Hotell på Odenplankan du härifrån enkelt ta dig till de flesta delarna av stan. Det är även eftersom Odenplan är ett ganska litet område finns det inte så många hotell här. Men några finns det och de är i allra högsta grad bra hotell. Alla ligger i nära anslutning till både tunnelbana och buss och det finns trevliga parker inom gångavstånd. Även fina naturområden kring Brunnsviken är tillräckligt nära att gå eller cykla till. Med de hyrbara cyklarna som Stockholmsstad förser kan du enkelt ta dig till nästan vilken plats som helst i Stockholm. Du får då också tillfälle att njuta ordentligt av skönheten som lätt blir förbisedd när du åker tunnelbana. Men var försiktig, för trots att det finns gott om cyklister i Stockholm finns det många ställen som inte har cykelbanor. en kort promenad till både Norrmalm och Kungsholmen.

Hotell på Odenplan

Odenplan har många fina HotellGustav Vasa Hotel är ett trestjärnigt hotell med mysiga rum. Den vackra byggnaden är kulturmärkt och det finns en härlig känsla i de klassiska väggarna, antika möblerna och dekorationerna. I rummen är dock inredningen modern och bryter snyggt av mot den mer grova äldre inredningen. Efter frukost i den familjära matsalen kan du enkelt besöka några av affärerna runt Odenplan eller enkelt ta dig vart du vill i Stockholm genom kollektivtrafik eller promenad. Det finns rum med upp till fem sängplatser och möjlighet till delat badrum, då blir det lite billigare.

Hotel Oden ligger ett stenkast från torget och är ett vänligt generöst hotell som har det mesta. Personalen hjälper mer än gärna till att hitta bra restauranger eller caféer i närheten och det finns gym och bastu att tillgå för alla boende. Alla rummen är ljusa och fräscha och vissa har vacker utsikt över Gustaf Vasa Kyrka och ner mot Sankt Eriksplan.

Ibis Styles Stockholm Odenplan är ett mycket fint familjedrivet hotell som ligger dörr i dörr med Gustav Vasa Hotel. Hotellet har fina och modernt inredda rum som är lätta att trivas i. Det är en väldigt kontinental känsla i huset och det är lätt att trivas bra här.

I samarbete med booking.com kan vi erbjuda våra besökare att boka hotell med bästa prisgaranti.

Vi hoppas att du ska trivas i Stockholm!

Boka här