Det finns även hotell längs Kungsgatan i NorrmalmSom en del av Stockholms innerstad kan Norrmalm beskrivas som någonting av innerstans hjärta. Med utgångspunkt från Hötorget sträcker sig Norrmalm runt och gränsar närmast till Östermalm och Vasastan. Här finns nästan allt du kan tänkta dig med gott om shopping, restauranger och nattliv. På Hötorget finns hela dagarna marknad där du kan köpa grönsaker, blommor och mycket annat. Det anordnas också loppmarknad på söndagar där det säljs bland annat kläder och böcker. Det är en trevlig plats att stanna på och titta vad som finns, eftersom det är mitt i stan efterföljs det enkelt av vidare stadsvandring. Stora delar av de betydande Stockholmsgatorna Kungsgatan och Sveavägen finns på Norrmalm.

Det finns väldigt stor variation av hotell på Norrmalm. Det finns lyxiga boutiquehotell, enkla vandrarhem och allt däremellan. Det är här du ska leta efter boende om du inte riktigt vet var i Stockholm du vill vara.

Hotell på Norrmalm

Berns hotel är ett av Stockholms mest klassiska hotell. Det var bland annat här Strindberg ofta satt och diskuterade med sina likar. Byggnaden är från 1860-talet och har en lång historia av stora artistuppträdanden och viktiga bjudningar. Detta fyrstjärniga boutiquehotell är vackert och de moderna rummen finns i flera olika anföranden. Med utsikt över Berzelii park är även bistron en upplevelse i både smak och omgivning. Bara ett stenkast från Berns finns ett till hotell som är av absolut högsta klass. Nobis Hotel ligger på Norrmalmstorg och har även det anor från artonhundratalet. Den eleganta byggnaden tillsammans med välinredda rum gör vistelsen här till en upplevelse. Det finns gym och bastuavdelning och restauranger i hotellet, men även gott om nattliv bara minuter bort. Är ni hela familjen kan det vara kul att gå ut på Djurgården och kanske besöka Skansen eller Gröna lund.

 

På andra sidan Norrmalm, på Tulegatan, finns Hotel Birger Jarl. Det är ett nytt och modernt hotell med allt du kan önska dig. Atmosfärden är väldigt svensk och så även maten i den fina hotellrestaurangen. Även lobbybaren är trevlig att vistas i och serverar lättare måltider. Det är väldigt nära till Vasastan och många saker finns att göra i området. Bland annat finns Strindbergsmuséet i närheten.

Norrmalm kryllar av hotell, några längs SveavägenOm du är i Stockholm och inte vill spendera alla pengar på lyxigt boende och mat finns flera trevliga vandrarhem. Här finns allt du behöver och det är kul att träffa andra som även de är på resande fot. Ett bra exempel på detta är City Backpackers Hostel. Det ligger bara några gator ifrån Hötorget, där det är lite lugnare men fortfarande innerstadspuls. Vandrarhemmet erbjuder rum med upp till åtta bäddar och har ett café med gratis Wifi på gatuplan. Även City Lodge Stockholm har det du behöver. Det ligger också väldigt nära Centralstationen vilket gör det till ett bra alternativ för första natten.

Vandrarhemmen finns utspridda i Norrmalms alla hörn och tillåter dig välja den miljö du vill bo i. Oftast finns de på lite mindre gator, intill de stora. Detta är för många helt idealt eftersom allt hela tiden är nära och det går lätt att orientera sig.

I samarbete med booking.com kan vi erbjuda våra besökare att boka hotell med bästa prisgaranti.

Vi hoppas att du ska trivas i Stockholm!

Boka här