Stockholms närförorter har alla mycket att erbjuda. De har gallerior och trevliga parker och naturreservat att gå runt i och njuta av. Med den välfungerande kollektivtrafiken tar det inte mer än 30minuter att komma in till stadskärnan. Det är definitivt ett bra val om du inte vill befinna dig mitt i stadens hjärta hela tiden utan vill kunna gå runt och ta det lugnt utan floder av människor och trafik.

Närförorterna har genom åren blivit mer och mer en del av Stockholms stad. Med förbättrade kommunikationer är det lätt att ta sig in till stan men staden börjar också växa ihop med dessa förorter. I och med till exempel bebyggelsen vid Norrtull kommer stora delar av mellanrummen försvinna. Många företag har också kontor i dessa order och fyller dem med människor i veckorna. Med företagen kommer fler och fler boende som vill vara nära storstaden men också ha möjlighet att inte vara mitt i stadskärnan.

Solna ligger nordväst om stan och kanske är mest känt för Råsunda stadion som fungerat som Sveriges nationalarena och fotbollslaget AIKshemmaplan i många år. Även den nya nationalarenan Friends Arena står i Solna och tar ungefär dubbelt så mycket folk som Råsunda. Där kommer du kunna se konserter och idrottsevenemang vilket kommer bidra till fler besökare. Det finns annat att göra också, Solna har många trevliga restauranger och caféer att besöka. Det finns inte så många boendealternativ i Solan. Men Solna Hotell & Vandrarhem erbjuder allt du behöver. Du har även nära till fina naturområden från hotellet.

Kista är den nyaste av närförorterna. Här finns många IT-företag och har bland annat kallats Stockholms Silicon Valley. Det finns en stor galleria med allt från biograf och bowlingbana till restauranger och klädaffärer. Det är en av de största och modernaste galleriorna i Stockholmsområdet. Kista är ett perfekt val om du vill bo utanför stan men ändå ha mycket saker att gör på dagarna och det finns gott om hotell i Kista. Det tar ungefär 20 minuter in till stadskärnan med tunnelbanan och det går därigenom lätt att ta sig till andra delar av Stockholm. Här finns ett av de häftigaste hotellen i Stockholm. Det heter Scandic Victoria Tower och är hela 32 våningar högt. Längst upp finns en bar med fantastisk vy över Stockholms norra delar. Hotellet håller hög standard och är perfekt för dig som ska arbeta i Stockholm och vill kunna komma bort från stan.

Nacka ligger öster om Stockholm och är en stor kommun med drygt 90 000 invånare.  Saltsjöbanan gör att det går snabbt att ta sig ut till Nacka. Även bussförblindelse finns hela vägen in till Slussen. Från början var det mest industrier som höll till i Nacka men eftersom åren gick minskade industrierna radikalt och de som bor i Nacka är idag är övervägande Stockholmspendlare. Den enorma gallerian Nacka Forum gör att det mesta faktiskt finns att hämta, utan att behöva åka in till stan. Det finns även enorma naturreservat som är ypperliga för promenader och annan utomhusaktivitet. Naturreservatet lockar folk från hela Stockholmslän. Det finns ett specifikt hotell i Nacka om du vill bo i på ett av de finaste och orginellaste hotellen i Stockholm. Här finns nämligen designhotellet Hotel J. Det är ett stilrent hotell i yachtklubbstil, där många rum har utsikt över östersjön. I restaurangerna hittar du mestadels skaldjur och fisk.

I samarbete med booking.com kan vi erbjuda våra besökare att boka hotell med bästa prisgaranti.

Vi hoppas att du ska trivas i Stockholm!

Boka här